27 mar. 2013

Little Budha (1993)



Despre:
Regizata de Bernaldo Bertolucci, aceasta fantezie cinematografica inspirata de povestea profetului Budha ii are drept protagonisti pe Keanu Reeves si Bridget Fonda, dar si pe Chris Isaak, celebrul cantaret care-si descopera, astfel, nebanuite valente interpretative. 
Isaak joaca rolul unui arhitect de succes din Seattle, Dean Conrad, care, intorcandu-se, intr-o seara de la birou, o gaseste pe sotia sa Lisa (Fonda) stand de vorba cu doi calugari budisti. Acestia sunt convinsi ca Jesse, fiul de zece ani ai celor doi americani, este reincarnarea lui Buddha, profetul despre care vorbesc sfintele carti. Sceptici la inceput, parintii lui Jesse nu dau crezare vorbelor calugarilor, dar dupa ce partenerul lui Dean se sinucide, tatal are o revelatie si-si lasa fiul sa mearga la Buthan. Acolo el urmeaza sa fie initiat pentru ca sfintii preotii sa se poata convinge daca el este intr-adevar alesul. 
Jesse va primi o carte despre Buddha Siddhartha (Keanu Reeves), cel care a avut revelatia ca destinul sau este acela de a-i elibera pe toti oamenii de durere si suferinta. Spre mirarea lui Jesse si a tatalui sau, calugarii mai descopera doi copii care dau semne ca ar fi reincarnarile lui Budha.

Sursa:http://www.cinemagia.ro/filme/piccolo-buddha-micul-buddha-5645/

About:
Lama Norbu comes to Seattle in search of the reincarnation of his dead teacher, Lama Dorje. His search leads him to young Jesse Conrad, Raju, a waif from Kathmandu, and an upper class Indian girl. Together, they journey to Bhutan where the three children must undergo a test to prove which is the true reincarnation...
Source: www.imdb.com


Subtitrat in Romana:
Sursa: http://filmespirituale.blogspot.ro/2013/03/little-buddha-micutul-buddha.html