14 iul. 2012

Amadeus (1984)

 Despre:
"Foarte mult din ceea ce ofera filmul arata ca o supraelaborare din unghiul teatrului a ceea ce era, din acelasi unghi, mult mai exaltat in original. In acelasi timp, e greu de identificat vreun element interpretativ care sa nu faca parte din prelucrarea proteica la care Shaffer si-a supus tema." - Richard Combs - 1985 (Monthly Film Bulletin)
Amadeus este o dramă care se bazează pe ultimii ani de viaţă ai renumitului compozitor Wolfgang Amadeus Mozart. Acţiunea se desfăşoară la sfвrşitul secolului al XVIII-lea cu precădere оn Viena. Este structurat ca un flash back segmentat al lui Salieri care la bătrвneţe este vizitat de un preot pentru a se spovedi. Ca mod de filmare este clasic şi obiectiv, aproape toate cadrele sunt fixe iar personajele sunt оntotdeauna оncadrate simetric, dinamica sau dezordinea reieşind din jocul actoricesc sau muzică, de altfel ritmul secvenţelor este constant şi lent.


About:
The incredible story of Wolfgang Amadeus Mozart, told in flashback by his peer and secret rival Antonio Salieri - now confined to an insane asylum.



Part 1:
   

Part 2: